Мотористи от Дания тренират на мотописта край село Самуилово

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Мотористи от Дания вдигат адреналин край петричкото село Самуилово.

9 състезатели, механик, мениджър и треньор харесали трасето миналата година, а сега пристигнали да го пробват по покана на кмета Кирил Стоянов, който е президент на Клуба по мотокрос "Калабак".

На среща с треньора на датските мотоциклетисти Микаел Хоуман, се договорили мотористите да гостуват в Самуилово. Местният управник е убеден, че това е само началото на дълго трансгранично сътрудничество между Самуилово и Копенхаген.

"Гостите са очаровани от красивата ни природа, от гостоприемството на местните хора, от добрите условия за тренировки. Целта ни е да им покажем всички забележителности в региона, а те да ги рекламират в родината си, за да дойдат тук датски туристи”, крои планове Кирил Стоянов.

Той ще разходи датските мотористи до къщите на Ванга в Петрич и в Рупите, ще ги заведе и до Националния парк-музей „Самуилова крепост”, както и до античния град Хераклея Синтика.

"Няма да могат да останат до 30 октомври, когато ще се проведе състезанието по мотокрос „Гран При-Петрич”. Искаха да променим датата, за да могат да участват, но нямаше как. Ще дойдат догодина, за да се състезаваме рамо до рамо. Сега ни предстои изкачване с моторите до най-високия връх в планина Беласица – Калабак, който е на над 2000 метра надморска височина”, разказа кметът на Самуилово.

Пистата край Самуилово е най-дългата у нас – 2200 метра. Освен това е в перфектно състояние - тя е най-добре подготвената в момента в Югозападна България и заслуга за това имат Община Петрич и частни спонсори, които заделят финансиране за поддръжка на мототрасето.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини