Директорът на комисия „Фулбрайт“се впечатли от Югозападния университет

Снимки: ЮЗУ
Снимки: ЮЗУ

Изпълнителният директор на българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“Анджела Родел бе на посещение в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Тя бе посрещната от ръководителя на катедра „Германистика и романистика“ към Филологическия факултет доц. д-р Дафина Костадинова.

По време на работната среща Анджела Родел сподели, че комисия „Фулбрайт“ работи отдавна с Югозападния университет и отбеляза, че немалко професори от университета са били стипендианти по програмата в Америка. Тази година в Катедрата по германистика и романистика в рамките на програма „Фулбрайт“ е американецът Данте Анкни, който преподава по английски език на студенти от специалностите „Английски език“, „Приложна лингвистика“ и „Педагогика на обучението по български и английски език“.

Анжела Родел изрази положителните си впечатления от Югозападния университет „Неофит Рилски“ и отбеляза, че е впечатлена от интереса и ентусиазма на студентите към възможностите за мобилност, които предлага програма „Фулбрайт“.

В рамките на визитата си в Югозападния университет Анджела Родел посети часовете, които Данте Анкни води, за да провери как се справя и бе очарована от темата, която той бе избрал. Неговият час се характеризира с богат езиков материал, чрез който се разглеждат теми като култура, морални ценности, изкуство, философия, личност и общество.

Данте сподели, че вече се е адаптирал към живота в Благоевград и работата му със студентите в Югозападния университет, които го мотивират и ентусиазират, а техните постижения са неговата награда.

От своя страна ръководителят на катедрата, доц. Костадинова, отбеляза, че стипендиантът се справя блестящо. Тя подчерта, че студентите посещават часовете при Данте Анкни с голямо желание и интерес. Според доц. Костадинова преподавателят от Америка разширява не само езиковия диапазон на студентите, но и културния. Мобилността на Анкни във Филологическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще продължи до края на академичната година.

Студенти-лекция

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини