Пишман земеделец от Благоевградско се размина само с условна присъда

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Окръжният съд в Благоевград наложи наказание  „лишаване от свобода“ за срок от една година с три години изпитателен срок на Г. С. И. Мъжът използвал не по предназначение получени средства от европейски фондове за

периода от 19.01.2010 г. до 18.09.2014 г. Той бил бенефициент като земеделски производител и получил сумата от 19 556.80 лева. Парите са безвъзмездна финансова помощ от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Преведени са по сключен договор с ДФ “Земеделие“ след подадено заявление за подпомагане по мярка 112 – създаване на стопанства на млади фермери и бизнес план към него по мярка „Създаване на стопанства на млади фермери“. Мъжът обаче въобще не се и опитал да развива земеделското стопанство. Подсъдимият е признат за невинен по повдигнатото му обвинение, че е извършил престъплението в съучастие.

С присъдата вторият подсъдим по делото - Г. И. А., е признат за невинен као негов съучастник. Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд-София в 15-дневен срок.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини