Олимпийски вицешампиони и кметът Илко Стоянов откриха силен турнир по гимнастика

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и олимпийските вицешампиони - на висилка от игрите в Атланта през 1996 година Красимир Дунев (президент на Българската федерация по гимнастика), и Йордан Йовчев от Олимпиадата в Атина през 2004 година (халки), който е генерален секретар на Българска федерация по гимнастика, откриха днес XVIII Международен турнир по спортна гимнастика „Любчо Солачки". Тримата връчиха и отличия – купи и медали на победители в различните категории. В състезанието, което продължава и през утрешния ден, участват над 240 състезатели от България, Гърция, Северна Македония, Сърбия и Великобритания.

В надпреварата се съревновават спортисти от 8 до 16-годишна възраст.

Българските клубове, които участват в турнира, са „Любчо Солачки" (домакин на състезанието), „Светкавица", „Торнадо", Гераниум", Национална спортна „Академия", „Левски Спартак", „Черноморец", Етър", Етър Стил", „Йовчев-Дунев", „Гимнастика", ЦСКА, „Юнак", „Спартак Пловдив", „Стрийт Уоркаут" и "Ели-Гаш".

В спортното събитие специално участие имат и Емилиян Костадинов и Радена Ангелова – двамата за първи път ще представят България на Световното първенство по спортна гимнастика за младежи със Синдром на Даун, което ще се проведе от 1-ви до 5-и декември в Понте ди Леньо (Италия).

Съорганизатори на състезанието са Община Благоевград и Българската федерация по гимнастика с подкрепата на „ХЕК Солар".  Турнирът се провежда в зала „Скаптопара", а входът е свободен. 

Турнир по гимнастика

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини