Кметът на Струмяни забрани продажба на алкохол, цигари, пиратки и райски газ на деца

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Куп забрани въвежда със своя заповед кметът на община Струмяни – Емил Илиев. Те касаят децата и младежите до 18-годишна възраст. Управникът забранява предлагането и продажбата на алкохолни напитки, тютюневи и свързани с тях изделия и изделия за пушене, различни от тютюневи, на малолетни и непълнолетни.

Слага се край и на употребата от деца на алкохолни напитки, тютюневи и свързани с тях изделия, както и диазотен оксид (райски газ). Не се допуска и продажбата на пиротехнически изделия – пиратки, ракети, бомбички и други взривоопасни материали.

Специална комисия, в която са полицай и двама служители на Община Струмяни, ще следи за изпълнението на заповедта.

До утре тя ще се връчи на собственици, управители и/или наематели на магазини и търговски заведения лично срещу подпис и констативен протокол.

При констатирано нарушение ще се съставя акт за административно нарушение, наказанието е от 2000 лв до 4000 лв.

При повторно нарушение се предприемат принудителни мерки за временно спиране на дейността за определен срок, но не по-дълъг от една година.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини