Петрич дарява земя, за да се построи църква в Марино поле

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

По предложение на кмета на община Петрич Димитър Бръчков съветниците приеха да бъде променен статутът на два имота в село Марино поле - от публична в частна общинска собственост.

Целта е тези два терена да се предоставят безвъзмездно на Неврокопска митрополия за изграждането на църква в село Марино поле. Имотите са съседни, съответно с площ 1712 кв. метра и 1314 кв. Метра. Това е четвъртият случай, когато Община Петрич дарява имот на БПЦ. Преди години по същия начин беше безвъзмездно прехвърлен един имот в село Ръждак за храм „Свети Димитър“, един имот в село Първомай за храм „Свети Йоан Кръстител“ и имот за храм „Успение Богородично“ в село Струмешница.

Общинското ръководство на Петрич ще продължи да оказва съдействие и да помага на БПЦ, за да има православен храм във всяко едно населено място, където местните хора да палят свещ и да отправят молитви за здраве и благоденствие.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини