Преносими компютри получиха две детски градини и две училища

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

По един преносим компютър, мултифункционално устройство и интерактивна дъска бяха предоставени от Община Благоевград на ДГ №6 „Щастливо детство“, ДГ №11 „Здравец“, II ОУ „Димитър Благоев“ и Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев“.

Те бяха връчени от директора на дирекция „Социална и жилищна политика“ Емилия Халилова на ръководителите на заведенията.

Техниката е закупена по спечелен проект от Община Благоевград „Подкрепа за социално включване“, по който двете детски градини и двете училища са партньори.

Оборудването ще бъде използвано при обучението на децата и учениците с цел подобряване на образователната среда и запознаването им в ранна възраст със съвременните информационни и комуникационни.

Чрез дарената техника се цели интересът у децата и учениците към тези технологии и възможностите, които те предоставят, да бъде провокиран, както и да бъдат подобрени възможностите за участие в ефективен образователен процес.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини