Куп интересни прояви с коледен дух и благотворителна кауза в Разлог

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Община Разлог и Исторически музей-Разлог организират редица събития под надслов "Духът на коледната история". Ще има за всеки по нещо, много емоции, куп забавления за децата, любопитни изненади за възрастните. Коледният маратон стартира на 21-ви ноември и ще продължи до 23-ти декември.

Старт на проявите с дъх на Коледа ще даде в понеделник, в Деня на християнското семейство, гостуващата изложба ,,Битът на семействата от Мехомия“ в СУ ,,Братя Петър и Иван Каназиреви“, която е част от инициативата ,,Музей в куфар“.

Следващия петък, 25 ноември, ще се експонира витрина с дарени лични вещи на маестро Никола Стойчев (1901-1962), посветена на 121 години от рождението и 60 години от смъртта му. Открит урок, посветен на патронния празник на РПГ ,,Никола Стойчев“, с който ще се отдаде почит към личността на патрона, ще е на 28 ноември от 13:30 часа.

Работилница за пушета /с тях се води хорото в Разложко, направени са от прежда/ с участието на жените от Клуб ,,Втора младост“ ще е на 2 декември от 17:30 часа. Възстановка на зимни празници ,,От Света Варвара до Никулден“ и представяне на местни традиции с участието на първокласниците от ОУ ,,Никола Парапунов“, с класен ръководител г-жа Жанета Барова, ще се проведе на 5 декември.

Работилница за везба с участието на г-жа Веска Жегова ще отвори врати на 9 декември от 17:30 часа. Канят се всички жени от Разлог да се включат в работилниците, които са с благотворителна цел.

Награждаването на победителите в конкурса ,,В очакване на Коледа“ и връчване на грамоти на всички участници ще е на 15 декември. Работилница за изработване на коледни сурвачки и картички, част от инициативата ,,Подари усмивка на възрастен човек“, ще работи от 20 до 23 декември.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини