Арестуваха мъж за експлозията в Турция

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Турската полиция е арестувала човека, за когото се смята, че е оставил взривното устройство, предизвикало експлозията в Истанбул. Шестима души бяха убити, а 81 бяха ранени в неделя на централния булевард "Истиклял" в града.

Според турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу, цитиран от агенция "Анадолу", отговорна за нападението е терористичната организация ПКК. Тя води въоръжена борба срещу турското правителство от средата на 80-те години на миналия век и много пъти е обвинявана за кървави нападения на турска територия.

"Според последните разследвания смятаме, че става дума за терористичен акт, извършен на това кръстовище в резултат на взривяване на бомба от нападател, за когото смятаме, че е жена", заяви Фуат Октай, вицепрезидент на Турция.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини