Подават оферти до 5 декември за строителен надзор на моста край Покровник

Снимка: Община Благоевград, архив
Снимка: Община Благоевград, архив

Областно пътно управление-Благоевград обяви обществена поръчка за изпълнител на строителния надзор при изграждането на нов мост над река Струма на път III-1006 Благоевград - Покровник. Кандидатите могат да подават оферти до 5 декември т. г. Прогнозната стойност на поръчката е 254 016 лв. без ДДС.

Новият стоманобетонен мост ще бъде изграден на мястото на съществуващото аварирало съоръжение. На 24 октомври т. г. е подписан договорът с избрания след открита процедура по ЗОП изпълнител за проектиране и строителство на съоръжението - ДЗЗД „МОСТ ПОКРОВНИК“, в което участват „Грома Холд“ ЕООД и „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД. Срокът за изготвяне и предаване на техническия проект е 90 календарни дни, разделен в три междинни етапа. В момента тече първият етап от проучвателно-проектантските работи, който предвижда геодезическо заснемане, инженерно-геоложко проучване, разработване на поне две конструктивни решения за изграждане на ново пътно съоръжение, проучване на засегната инженерна инфраструктура за всички предложени варианти, сравнение на разработените варианти по технически, икономически и екологични показатели.

Срокът за разрушаване на съществуващото и изграждане на ново съоръжение е 300 календарни дни, който започва от откриване на строителната площадка с подписване на протокол 2А.

Мостът над река Струма на третокласния път е в аварийно състояние. От обилните валежи в средата на декември м. г. и придошлите води на р. Струма са подкопани устоите на моста. Поради това е забранено движението по него. Трафикът преминава по обходен маршрут.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини