Пакистанска журналистка е премазана от камион, возещ бившия премиер Имран Хан

Пакистанска журналистка е премазана от камион, возещ бившия премиер Имран Хан
Пакистанска журналистка е премазана от камион, возещ бившия премиер Имран Хан

Журналистка е била премазана от тежкотоварен камион, возещ бившия министър-председател Имран Хан при инцидент в Източен Пакистан вчера. Хан е пътувал в конвой към Исламабад заедно със свои привърженици, предаде Ройтерс. 

"Шокиран и дълбоко натъжен съм от ужасния инцидент, довел до смъртта на репортера на Канал 5 Садаф Наим по време на днешния ни марш", написа бившият премиер в Twitter.

Заради инцидентат той прекрати "похода" си към пакистанската столица Исламабад, с който цели да накара федералното правителство да свика предсрочни избори. Имран Хан също така отмени всичките планирани дейности на партията си "Pakistan Tehreek-e-Insaf" (PTI) вчера. 

Журналист, станал свидетел на трагичния инцидена, разказва пред Ройтерс, че 40-годишната Наим е загубила равновесие, докато се е опитвала да се качи на камиона на Хан, в опит да получи звуков сигнал. Говорител на PTI потвърди, че Наим е била прегазена от автомобила на Хан.

Инцидентът е станал на 220 км от Исламабад. Идеята на автомобилния конвой, предвождан от Хан, е да проведе политически събрания в градовете по маршрута до Исламабад, за да набере подкрепа.

Откакто беше свален от власт през април чрез парламентарен вот, бившият премиер провежда митинги в цял Пакистан, като разпалва опозицията срещу правителството, което се бори да изведе икономиката от кризата, в която я остави именно управлението на Хан.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини