Володя Стоянов: Завладях света с песните си, преди да стана Почетен гражданин на Петрич!

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

За мен е голяма чест и признание, че вече съм Почетен гражданин на моя роден град. По-лесно е да завършиш в Кеймбридж и Оксфорд, отколкото петричката школа, която е спартанска и е дала велики личности като леля Ванга и поета Евтим Евтимов. Това заяви днес певецът Володя Стоянов, който вчера бе удостоен със званието „Почетен гражданин“ на тържествено заседание на Общински съвет-Петрич по повод 110 години от свободата на града.

Това отличие получиха още шест видни петричани - Евелина Николова – национална състезателка по борба, бронзов медалист от Олимпиадата в Токио, Петър Касабов – старши треньор на националния отбор по борба за жени, Огнян Стойков (посмъртно) – алпинист, участвал в Третата хималайска експедиция на България до осемхилядника вр. Анапурна, Силвия Аздреева – първата българка осъществила последователно изкачване на вр. Еверест и вр. Лхотце за 27 часа, Катерина Кирянова – поетеса, текстописец и романист, Светослав Лобошки - композитор, преподавател и музикант.

Володя Стоянов е горд с постигнатото, защото успехите му са факт въпреки сериозното съревнование с много други талантливи и кадърни хора. „Преди да получа това звание, аз завладях света с моите песни. Ходил съм къде ли не, пял съм в стотици градове на различни континенти. Това е реклама на моя роден град Петрич, на моята родина България, които нося винаги в сърцето си. Градът и страната печелят от моята песен, защото моите текстове се запяват навсякъде”, каза още народният певец.

Той се надява, че признанието към успелите хора ще накара младите хора да тръгнат по пътя на доброто, ще се стремят да постигнат резултати, които да ги направят успешни и да получат и те подобно отношение. 61-годишният Володя Стоянов никога не е спирал да пише песни, да твори, да се изявява и да пее. Затова си пожелава само да е здрав, да може да пее и да радва все така хората по света със своите песни.   

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини