Честват 136 златни и сребърни сватби в Разлог

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Община Разлог и Общинско предприятие “Обреден дом” поканиха 136 семейства от града и населените места в общината тържествено да подновят брачните си обети отпреди 25 и 50 години.

През 2022-ра година 56 двойки отбелязват 50-годишен брачен съюз, а 80 пазят четвърт век топлината на семейното огнище. На 18 ноември част от тях ще положат своите подписи и в Летописната книга, създадена през 1985-а година, пазена и предавана от главната организаторка на този ритуал Рени Рачева.

Празникът пресъздава младоженските традиции в Разложко.
Двойките с 50-годишен семеен живот зад гърба си запалват огъня - символ на любовта и семейното огнище, и го предават на двойките с 25-годишен брак. Те от своя страна го предават на най-младото семейство.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини