С дарения и труд на миряни ремонтираха покрива на църквата в Сатовча

С дарения и труд на миряни ремонтираха покрива на църквата в Сатовча

С благословението на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и с дарения на миряни се ремонтира покривът на църквата „Света Марина” в село Сатовча. Така се слага край на течовете и на риска да се увредят ценните стенописи в храма. Подменени са част от гредите и дъските на покривната конструкция, поставена е специална хартия, направена е нова обшивка, поставени са нови керемиди.

„От името на църковното настоятелство благодаря за помощта на Неврокопски митрополит Серафим и на дарителите, за труда на хората, които намират сили да ни подкрепят, за да можем да съхраним този храм в село Сатовча. Има дарител, който ще осигури средства за благоустрояването на църквата. В това трудно време всяка една помощ е много ценна”, сподели отец Тодор, който служи в молитвения дом.

Миряни от Сатовча наскоро дарили пари за монтирането на видеонаблюдение в района на църквата, след като три дни преди храмовия празник тази година апаши опитаха да разбият портата на гробищната църква.

Преди няколко месеца се изгради нов железен портал на молитвения дом с помощта на дарители, а преди две години Костадин Пулев осигури средства за вдигането на камбанария.

Пак с дарения вчера стартираха ремонтните дейности на покрива и на църквата „Рождество Богородично” в гърменското село Марчево.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини