Елешница почете героите, донесли свободата преди 110 години

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Разложкото село Елешница отбеляза вчера 110 години от освобождението си с поднасяне на венци и цветя и тържествена програма на площада. Рано сутринта признателни жители на населеното място и потомци на Стефан Чернев отдадоха почит пред паметника на всички герои, сражавали се в защита на разложкото село през 1912 година.

Вечерната празнична част започна с приветствия от кмета на община Разлог инж. Венцислав Гърменов, кмета на село Елешница Сашо Мицин и родственици на Чернев от с. Стойките.

„Сигурен съм, че на днешния ден, отдавайки заслужената почит към отдалите живота си в името на свободата и с признателност към тях, ще си обещаем, че ще продължим да чертаем нови хоризонти за развитието на Елешница. Помнете и предавайте поминъка, завета и историята на освободителите и всички загинали през 1912-та година. Бъдете здрави и амбициозни, за да живее и пребъде Елешница!“, заяви Гърменов.

В тържествената програма участие взеха малките певици Ивайла и Теодора, ЖФГ „Детелини“ и МФГ „Русалии“ - с. Бачево, ДТС „Илиопол“, ЖФГ „Зорница“ и Фолклорна група за хора - село Елешница, разложките танцови клубове „Мехомия“ и „Пирински наниз“, както и ДЮТС „Разложанче“, СГГД „Гердан“. Специални музикално-танцови поздрави под съпровода на гайди отправи Ансамбъл „Борика“ от село Стойките.

Честванията на годишнината от Освобождението приключиха с празнична заря и дълго хоро, на което се хванаха всички жители и гости на село Елешница.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини