Избраха Вежди Рашидов за председател на Народното събрание

Избраха Вежди Рашидов за председател на Народното събрание

Със 139 гласа „За“ Вежди Рашидов бе избран за председател на 48-то Народно събрание. Кандидатурата му бе издигната от ГЕРБ, БСП, ДПС и Български възход.

Предстои избор на зам.-председатели.

 

Преди това ПП поискаха почивка, но Рашидов им отказа, посъветван от Йордан Цонев от ДПС, който заяви, че почивката е право на парламентарните групи, които обаче не са формирани преди избирането на председател - т.е. почивка не може да се дава. След поредица от реплики Рашидов обяви, че няма да дава почивка и заяви, че "малцинството трябва да отстъпи пред мнозинството".

След тази му реплика съпредседателят на ДБ Христо Иванов прогнозира, че новото мнозинство няма да е само за избора на председател. 

Тази сутрин петата процедура се провали. До балотаж стигнаха Кристиан Вигенин, БСП, и Йордан Цонев, ДПС. Нито един от тях обаче не прескочи бариерата от 121 гласа. 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини