Поставят две изкуствени неравности срещу високата скорост в град Добринище

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Ще се изградят две изкуствени неравности на територията на град Добринище срещу високата скорост. Днес местни хора протестираха за втори път с искане за обезопасяване на преминаването през международния път Симитли-ГКПП-Илинден-Ексохи. Шосето разделя градчето на две – от едната страна е централната част, а от другата е квартал, в който живеят стотици хора.

„Проведохме съвместна комисия с представители на Областно пътно управление-Благоевград и ОД МВР-Благоевград. На срещата решихме да се изградят на две места изкуствени неравности. Върху тях ще се направят и пешеходни пътеки. Ще ги осветим, ще поставим и нужната сигнализация и маркировка. За целта ние ще изготвим проект, който след съгласуването му ще бъде осъществен от АПИ”, каза днес кметът на община Банско – Иван Кадев.

Всеки обаче трябва да пресича много внимателно, защото шофьорите масово не спазват ограничението за скоростта, на пътя всеки носи своята отговорност - и пешеходците, и водачите на моторни превозни средства, предупреди градоначалникът.  

Местните хора искат да има на три места „легнали полицаи” но това няма как да стане. Установено е от експертите, че има само две удачни точки за изграждане на изкуствени неравности в рамките на града.

Комисия заради този проблем се е събирала и през 2019 г., но тогава предложените места за поставяне на изкуствени неравности не са били удачни. Друго предложение така и не е направено през следващите три години, затова не е решен този въпрос.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини