Единственият криминален лингвист в България Христина Шушков изнесе лекция пред студенти от ЮЗУ

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Криминалният лингвист и анализатор Христина Шушков гостува днес в Катедрата по германистика и романистика към Филологическия факултет. Посещението й в ЮЗУ „Неофит Рилски“ е по покана на ръководителя на Катедрата доц. д-р Дафина Костадинова.

Христина Шушков се срещна със студенти от специалностите „Английска филология“, „Приложна лингвистика“ и „Английски език: превод и комуникации“, пред които представи лекция на тема „Криминална лингвистика“. Тя не скри радостта си, че отново е в Югозападния университет, в който е завършила специалност „Приложна лингвистика“.

Христина Шушков запозна студентите от Филологическия факултет с теоретичните постановки на дисциплината, които подкрепи с примери от личната си практика на криминален лингвист.

Най-голям интерес у студентите предизвика частта от лекцията, в която те решаваха практически задачи. Студентите анализираха текстове, чрез които определяха дали авторът им е потенциален престъпник, дали има вина или е замесен в дадено престъпление. Част от задачите, с които трябваше да се справят беше и да направят психологически профил на кандидат за работа – всичко базирано на лингвистичен анализ на текст, продуциран от субектите.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини