Белица чества своята свобода с поклон пред героите

Снимка: Община Белица, архив
Снимка: Община Белица, архив

19-и октомври е паметна дата в историята на Бeлица и на Пиринска Македония - дата, която всяка година бива отбелязвана тържествено. Церемонията ще се проведе утре от 12.00 часа пред паметника на илинденските герои. Там местните хора и гостите на града ще отбележат 110 години от освобождението на Белица от османско владичество и присъединяването на Пиринска Македония към България.

В знак на почит и преклонение пред делото на всички, помогнали за освобождението, пред паметния знак ще бъдат положени цветя от признателните беличани. Организатори на събитието: Община Белица, Народно читалище „Георги Тодоров 1885“, СУ “Св. св. Кирил и Методий“-Белица.

110 години, в който за България започва първата Балканска война /1912-1913г./ - героична епопея за освобождението на човешките права на българите в Османската империя.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини