Дълги опашки се извиха пред шатрата на ЮЗДП на земеделския фестивал в Гоце Делчев

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

Шатрата на ЮЗДП предизвика голям интерес на провеждащия се в Гоце Делчев земеделски форум "От фермата до твоята трапеза". Двудневният фестивал събира на едно място производители от цялата област днес и утре.

ЮЗДП представи произведени в част от горските и ловните стопанства продукти.  ТП "Държавно ловно стопанство Кричим" представи орехови ядки реколта 2022 г. Продуктите от странични дейности на ТП "ДГС Пирдоп", които бяха предложени за дегустация, са сладко от рози от розовото насаждение в разсадник Мирково, сладко от арония от насаждението  в разсадник "Рашко Маджаров" в Копривщица, сладко от червена американска боровинка от насаждението в разсадник "Рашко Маджаров".

Сушените плодове от червена американска боровинка и арония за чай бяха посрещнати с голям интерес от гостите на форума. ТП "ДЛС Витошко-Студена" участваха с колбаси и консервирано дивечово месо. ТП "ДЛС Дикчан" представиха овче кисело мляко и дивечово месо, консервирано в буркани. ТП "ДГС Благоевград" участва с вино от арония. Атракция предизвика чевермето, приготвено от майстори от Сатовча. Присъстващите имаха възможност да дегустират от всички продукти и получиха информация за местата, от където могат да си ги закупят.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини