Вдигат паметник на незнайния македонски четник край мола в Благоевград

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

С решение на Общински съвет-Благоевград бе одобрено възстановяването на паметника на Незнайния македонски четник. Той ще бъде разположен в района на мол „Ларго”. За строителството му ще са нужни около 200 000 лева. Парите ще се събират под формата на дарения от граждани, фирми и институции.

Целта е в града отново да има такъв паметен знак. Паметникът на незнайния македонски четник е монумнт, който е издигнат в памет на загиналите четници на ВМОРО и ВМРО в Горна Джумая през 1933 година. След 1944 година е разрушен от новата власт в страната.

Зад идеята за възстановяването на паметника стоят пенсионираният фотограф Юри Попниколов, проф. Иван Мирчев, Валери Запрянов, издател и журналист, Кирил Пендев, банкер, Радослав Тасков, председател на ОбС, Захари Ханджийски, банкер, арх. Георги Скрижовски, инж. Пламен Бегъмов, инж. Пламен Радев, адвокат Теодор Тошев и живеещите в Швеция д-р Красимир Кацарски и в САЩ Сашо Николов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини