ЮЗДП и ученици отбелязаха празника на Благоевград с „Горичка в количка“ сред природата

Снимки: ЮЗДП
Снимки: ЮЗДП

ЮЗДП и ученици отбелязаха празника на Благоевград с „Горичка в количка“ сред природата. Горски педагози забавляваха учениците и обогатиха знанията им за гората и нейните обитатели.

Заниманията по горска педагогика се проведоха в един от парковете на Благоевград. Атрактивното климатично фургонче „Горичка в количка“ крие в себе си много тайни за дивата природа, а горските педагози от ЮЗДП всеки път с удоволствие споделят наученото от тях с децата. Инж. Вера Станишева, инж. Ваня Каменова и инж. Даниела Белемезова обмениха опит и зания с учениците от 6 клас.

Над 25 деца взеха участие в игрите, посветени на природата. Целта на ЮЗДП и „Горичка в количка“ е да стимулира обществения интерес и този на подрастващите към проблемите от екологично естество. Децата се включиха в много игри и занимания, разпознаваха животни по снимки, научиха повече за звуците, издавани от тях в интересни игри с педагогическа насоченост. Вниманието беше насочено към възпитаване на любов и грижа за гората, като за целта децата получиха и обучителни материали. Запознати бяха с екологичните коридори, които дивите животни използват при своята миграция, с опасностите, които крият за тях автомобилния трафик и пътищата и за необходимостта от предприемане на действия за осигуряване съоръжения за преминаване, близки до естествената среда.

 

 

 

 

 

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини