Строят канализационен колектор в Разлог за почти 5 милиона лева

Снимка: Община Разлог, архив
Снимка: Община Разлог, архив

Община Разлог е с одобрено финансиране за изграждането на канализационен колектор. Съоръжението ще минава през парка в гради и улица „Цар Самуил“. С решение на Министерския съвет ще бъдат отпуснати  2 450 000 лева с ДДС, което е 50% от стойността.

„Това е най-голямата до момента договаряна сума от Община Разлог с директно финансиране, чрез постановление на МС. Положихме изключителни  усилия този проект, за който е работено години наред,  да бъде одобрен. Защото Община Разлог няма как да се справи самостоятелно с изграждането на системата. Няколко пъти излизаха различни списъци на Министерство на регионалното развитие, в които Общината не получаваше финансиране, но във финалния успяхме да постигнем резултат, който е много добра новина за всички жители на общината“, коментира зам.- кметът Иван Гюров.

Останалата сума по проекта се очаква да бъде заложена в държавния бюджет през следващата година.  Своевременно Община Разлог до края на 2022 г. ще открие обществена поръчка за избор на изпълнител, а след това започва поетапно изграждане на колекторите, с цел поетапно разрешаване на проблемите.  
Реализацията на дейностите обхваща отвеждане на отпадните води от центъра на Разлог до пречиствателната станция в края на града. Основата цел е да се преустанови замърсяването на Бела река, където се оттичат водите към настоящия момент.
Общият размер на финансирането е 4,8 млн. лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини