Спортна надежда от Полена с бронзов медал от игрите на номадите

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Една от спортните надежди на община Симитли - Иван Благоев от село Полена, се върна с бронзов медал от Четвъртите световни игри на номадите, които се проведоха от 28 септември до 2 октомври в Бурса, Турция.

Сред изключително силна конкуренция, нашето момче имаше четири срещи, в три, от които, завърши с победа, което му донесе бронзовия медал.

В първите си две срещи Иван надви конкурентите си от Холандия - натурализира иранец и туркменистанец, като се класира за полуфинал, в който загуби от домакина от Турция.

Последният двубой за Благоев бе спорната среща за трето и четвърто място със състезател от Азербайджан, от която той си тръгна като победител и трети в света.

Въпреки факта, че всички противници, с които Иван Благоев се срещна, бяха с 20-30 килограма по-тежки, волята за успех и техниката, които притежава, му осигуриха медал.

Българското участие не спира дотук. Атанас Колев в категория до 80 килограма също успя да завоюва бронз в стила „Алиш”. Достойно участие направи и Стилян Иванов, който се класира на пето място в същия стил.

Четвъртите световни игри на номадите, които се провеждат в квартал Изник в Бурса, се проведоха с участието на над 2 000 спортисти от 102 държави. Зоната на събитието беше посетена от стотици хиляди местни и чуждестранни участници и публика.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини