Потомка на Георги Бенковски реди платна с шевици в Банско

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

В Туристическия информационен център на Банско ще бъде подредена интересна изложба на художничката Радина Росенова. Експозицията е под надслов "РОД® - Изкуството да съхраним родовата памет".

Авторката, която е потомка на апостола на Априлското въстание - Георги Бенковски, представя на 25 платна шевици, съчетани с културно-историческа или природна забележителност от различни области на България и по този начин прави една различна визитна картичка на родината ни.

РОД® има за цел да покаже българския принос към европейската култура и с древността на символите в българската шевица, датиращи отпреди 3500 години. Българската шевица е своеобразен вселенски код, символ на хармонията и красотата в човешките взаимоотношения, споделя младата художничка.

Радина Росенова представя България на световно изложение на художниците в Дубай през 2020 г., където нейна картина диптих "Българска магия" е избрана в Топ 10 на най-добрите творби измежду 1500 картини.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини