Заплатите на кметските управници в Гърменско - от 990 до 1659 лева

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Общинският съвет в Гърмен одобри повишаването на заплатите на кметовете и кметските наместници на кметствата. Те приеха предложението управници на села с население над 350 души да получават до 80 % от максимално определения размер съгласно решение на Министерски съвет.

Така заплатата на кмета на Горно Дряново е 1353 лв., на кмета на Дебрен - 1579 лв., на кмета на Долно Дряново - 1450 лв., на кмета на Дъбница - 1530 лв., на кмета на Огняново - 1586 лв., на кмета на Осиково - 1353 лв., на кмета на Рибново - 1659 лв., на кмета на Хвостяне - 1450 лв.

Кметските наместници на Марчево, Балдево, Скребатно, Ореше и Крушево ще взимат по 1128 лв. С най-ниски месечни възнаграждения ще са кметските наместници на селата Лещен и Ковачевица, които ще се разписват срещу месечна заплата от 990 лева. Към основните месечни възнаграждения се начисляват и допълнителни месечни възнаграждения за трудов стаж и професионален опит – 1 % за всяка прослужена година.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини