Лятото се връща тази седмица, днес слънцето стига 30 градуса

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е разкъсана, висока и средна; над Северозападна България ще се увеличава и вплътнява и на места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици. Привечер и през нощта на места в Западна България явленията ще бъдат интензивни. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър и с него ще продължи да се затопля. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 25° .

Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се увеличава и вплътнява, а над масивите от Западна България и ще се снижава и там до вечерта ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 10°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 22° и 27°. Температурата на морската вода е от 16° до 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини