ЮЗДП: Ураганният вятър направи поразии и в горските територии

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Ураганният вятър е нанесъл поражения и в териториите на ЮЗДП, съобщават от дирекцията. Щети има на горскостопански участък Гоце Делчево, обхващащ землищата на град Гоце Делчев и селата Делчево, Мусомища, Попови ливади и Добротино. Повредите се изразяват в пречупени и изкъртени дървета на около 30 броя насаждения.

Най-пострадал е подотдел 333 – к, в който има увредени около 200 броя дървета с диаметър около 30 см. Подотдела се намира в непосредствена близост до квартал в Гоце Делчев. Има нанесени щети по поречието на река Места по тополови култури, които се уточняват. Едно дърво е паднало на стълбите пред почивната база, намираща се в село Попови ливади.

Към днешна дата има издадена заповед за инвентаризация на пострадали насаждения на територията на 4 броя горскостопански участъка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини