Служители на НП „Рила” почистиха планината от отпадъци

Снимка: НП
Снимка: НП "Рила"

Четиридесет и седем служители от Дирекция „Национален парк „Рила” се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“, на която Министерството на околната среда и водите е основен партньор. Към тях се присъединиха над седемдесет доброволци от общините около парка, както туристи от цялата страна.

На 17 септември участниците в инициативата обходиха и почистиха входно-изходните места и туристическите маршрути в паркови участъци Благоевград, Белица, Якоруда, Говедарци, Бели Искър, Боровец, Костенец, Белово и Дупница, около Посетителските центрове на парка в Паничище и Самоков, както и на територията на Природен парк „Рилски манастир“.

Служителите от парка и доброволците участващи в почистването събраха 155 чувала с битови отпадъци, които бяха извозени извън територията на парка до най-близките депа.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини