Банско асфалтира улици и прави тротоари в села и промишлени зони

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

В пълен ход е рехабилитирането на уличната мрежа в Банско, Добринище, селата Кремен и Обидим, подобрява се и инфраструктурата в промишлените зони на общинския център. Работи се по смяна на тротоарните настилки и бордюри, ремонтира се и се полага нова асфалтова настилка.

В напреднал етап е ремонтът на поликлиниката в Банско. Улиците в зона „Мешинка” вече са завършени, работи се по тези в зона „Забиница”. Изпълняват се дейностите от втория етап на реконструкцията на ул.“Тодор Каблешков“. В различни фази са ремонтите по улиците „Неофит Рилски“, „5-ти Октомври“, „Бяло море“, „Иван Михайлов“, „Търново“, „Христо Чернопеев“ и „Шинова ела“.

Започна и изпълнението на проекта за укрепване на коритото на река Глазне в Банско, южно от моста на ул. "Найден Геров", до водослива на реките Демянишка и Бъндеришка.

В Добринище са изпълнени или са в процес на завършване ремонтите на покрива на училището, както и на улиците „Александър Стамболийски“, „Паисий“, „Ленин“, „Самуил“ и „Шипка“.

Предстои ремонт на улици в с. Гостун и с. Осеново. Реализирането на общинската инвестиционна програма ще продължи и в следващите месеци, докато метеорологичните условия позволяват работа на открито.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини