Председателят на Сдружението на жените на Съвета на Европа се срещна със студенти и преподаватели в Неофит Рилски

Снимка: ЮЗУ
Снимка: ЮЗУ

Днес в катедра „Връзки с обществеността“ гостува Инна Димова – председател на Сдружението на жените на Съвета на Европа /Amicale Femmes – Amicale du Conseil de l'Europe/ и специалист по интелектуална собственост във Франция. Тя бе посрещната от ръководителя на катедрата доц. д-р Николай Попов и от инициатора на срещата гл. ас. д-р Славка Попова.

В рамките на гостуването си в Югозападния университет „Неофит Рилски“ Инна Димова изнесе лекция на тема „Авторско право и дигитална трансформация в медиите и PR сектора“ пред студенти и преподаватели от катедра „Връзки с обществеността“.

Тя разказа за дейността на Съвета на Европа и по-конкретно за проектите, които се осъществяват под нейното председателство на Сдружението на жените на Съвета на Европа в защита на техните права – инициативата по създаването на библиотечен фонд, включващ творчеството на “les femmes de lettres” /жени-творци/ от 46-те страни-членки на Съвета на Европа; списание Links; програмата на Съвета на Европа Itinéraire culturel).

Инна Димова сподели опита си на юрист по право на интелектуална собственост от теоритична гледна точка и от практиката. За аудиторията беше от голям интерес представянето на основните принципи и правната регламентация на авторското право в България и страните от Европейския съюз. Тя поясни, че обектите на авторски и сродни на тях права в контекста на постоянно развиваща се и силно динамична дигитална среда все по-често са предмет на извънсъдебни и съдебни спорове. Бъдещите специалисти по връзки с обществеността научиха за нарастващата икономическа стойност на авторските права с развитието на техническите възможности за публикуване в интернет на авторски произведения, които мигновено достигат до почти всяка точка на света и стават обект на защита на интелектуална собственост.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини