Винари от Неврокопско грабнаха награди на конкурс в Драма

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Двама винопроизводители от Неврокопско се представиха достойно на конкурс за домашен алкохолен еликсир в гръцкия град Драма.

В надпреварата се включиха десетки производители на ракия и вино от цяла Гърция, се проведе вчера за юбилеен десети път. Ветеринарният лекар д-р Стоян Тунчев от Гоце Делчев спечели заслужено две втори места – за ракия и за вино. Николай Думбанов от хаджидимовското село Ново Лески също се нареди на второ място в категорията „Отлежало червено вино”.

„В конкурса участваха наши производители на течен еликсир не само от Неврокопския край, но и от Плевен, Сухиндол, Ловеч. Общо в надпреварата се включиха 170 алкохолни напитки. Конкуренцията бе огромна”, разказа кметският наместник на гоцеделчевското село Делчево Иван Панайотов.

Всички производители получиха грамоти за участието си. Награждаването бе днес в амфитеатъра на Драма.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини