Художници рисуваха в красивото арт село Илинденци

Снимка: Община Струмяни
Снимка: Община Струмяни

Фондация “Арт център - Илинденци“ с нова творческа проява под надслов “Арт център Илинденци - приемственост и нови измерения“.

Тя се откри завчера с подкрепата на Община Струмяни.

Известният ни скулптор Иван Русев, който е основател на фондацията, отправи своите благодарности към всички приятели, които помагат на “Арт център - Илинденци“ в неговите творчески изяви. Той акцентира върху факта, че през тази календарна година участниците в арт проявата старателно са подготвили и организирали творческата инициатива. Идеята на т.нар. „майсторски клас по живопис“ е участниците да надградят процесите в собственото си творчество и развитие.

Основен лектор на пленера тази година е проф. Станислав Памукчиев.

Уникални произведения създадоха:

-Албена Коева

-Илиян Ангелов

-Калина Христова

-Таня Калъчева

-Ралица Мирчева

-Румен Атанасов

-Светослав Недев.

Всички те бяха подредени в галерията в творческия дом и в артистично подредената изба към “Арт център – Илинденци“.

Зам.-кметът Фиданка Котева изказа своите благодарности към Иван Русев: “За всички положени усилия през десетките години в които успешно Илинденци се превърна в “Мраморния град на изкуствата“. С всички арт инсталации, които днес ние виждаме и им се радваме, успяхте да превърнете Илинденци в едно кътче, с което ние гражданите на община Струмяни и българите сме горди, защото е факт, че няма подобен парк - мраморен и скулпторен на открито в България с такива мащаби и размери.

Благодаря и на тук присъстващите творци, които уважиха нашето кътче от рая и които тези дни, дадоха своите творчески импулси, старание и талант за да сътворят отново красота и да ни покажат, че въпреки кризите и проблемите, ние сме живи, съществуваме и това, което ще ни спаси е духът и културата”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини