Кметове и жители на Белица пуснаха 1500 балкански пъстърви в реките Вотрачка и Белишка

Снимки: Община Белица
Снимки: Община Белица
1500 балкански пъстърви бяха пуснати в реките Вотрачка и Белишка. Инициативата бе на кметовете на общините Белица и Враца - Радослав Ревански и Калин Каменов.
 
В акцията се включиха, граждани и доброволци от община Белица. Новите обитатели на рекита са от специфичния за този планински район вид - балканска пъстърва (Salmo trutta fario), позната още като кафява или речна. Рибата е отгледана в рибовъдното стопанство в село Настан, община Девин и е с големина между 0,10 и 0,15 грама.
 
От Общината призовават всички жители на община Белица да опазват двете реки чисти, за да може рибите да имат шанс да се развъдят и отновота популация.
тяхната популация.
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини