Гроздан Караджов: Оставих спасително въже за автомагистрала „Струма” през Кресненското дефиле

Гроздан Караджов - в средата, снимка: Илинден Прес
Гроздан Караджов - в средата, снимка: Илинден Прес

Истината е, че съм оставил спасително въже да се осъществи проектът за изграждането на автомагистрала „Струма” през Кресненското дефиле. Какво точно е то, ще кажа след вота на 2-ри октомври. Това заяви днес в Благоевград ексминистърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов, който присъства на откриването на предизборната кампания на ПП „Има такъв народ” в Пиринско.

Той припомни, че през август е направен опит да се отмени законният ОВОС, което може да отложи строежа за след 2030 година и да вкара страната ни в наказателна процедура.

Караджов бе категоричен, че проектът за АМ „Струма”, лот 3.2, е готов и има направена Оценка за въздействие върху околната среда. Предвидени са и всички съоръжения, които да запазят живота на фауната в Кресненското дефиле. Според него е учудващо защо се е появила идеята за изграждане на тунел с дължина 13 километра през дефилето. Такова съоръжение ще е опасно, защото е много дълго и трудно може да се окаже помощ на пострадали при нужда. „Не знам дали целта не бе да се даде на чужда фирма изпълнението на тунела, или пък заради комисионерски интереси, но не мога да съм сигурен в това”, каза още бившият министър. Той изтъкна ,че удачен е средният вариант - едно платно с две ленти по билото на Пирин планина за трафика от Солун към София, а сегашното шосе, което също е с две ленти, да се ползва за движението в посока от София към Солун. Това ще намали значително натоварването по пътя, който сега минава през Кресненското дефиле и нма негова алтернатива.   

Той атакува остро Продължаваме промяната, с която партия управлява допреди няколко месеца ИТН. Караджов увери, че „Има такъв народ” е спасила България от изпечени политически измамници и гастрольори, прикрити зад ПП. Докато ИТН работела добросъвестно, то от ПП заложили само на думи и лозунги. Вместо прословутото „изчегъртване” на стария модел на управление от Продължаваме промяната си поставили същите цели като модела „Борисов” - да използват органите с репресивен елемент за защита на собствените си идеи и да контролират финансовите потоци. В някои случаи дори задминали и модела „Борисов”, смята ексминистърът от ИТН.

„Затова през март спряхме да търпим действията на ПП, защото това бе опасен модел за държавата. Правихме още два месеца опити да сме реална коалиция, а не да има еднолична власт на двама самозванци. И най-честно бе да покажем лицемерието на това колиционно сборище, а България да види измамата”, каза още Гроздан Караджов.           

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини