Облаците по обяд си отиват, температурите се покачват

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Днес преди обяд облачността над страната ще е предимно значителна, но само на отделни места в североизточните райони ще превалява дъжд, а в Южна България ще има по-значителни разкъсвания на облачността. След обяд отново места из страната ще има краткотрайни валежи. Към края на деня от запад ще започне процес на разкъсване и намаление на облачността. Ще духа до умерен северозападен, в източната половина от страната и временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 23°.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18˚, на 2000 метра - около 12˚.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Преди обяд по северното крайбрежие все още ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24˚-27˚. Температурата на морската вода е около 26˚. Вълнението на морето ще е 3 бала.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини