Снимките на незабравимия Бате Емо украсиха дома на БТА

Снимки: Илинден Прес
Снимки: Илинден Прес

Вдъхновяващите фотографии на дългогодишния кореспондент на БТА в Благоевград - Емил Михайлов,  се озоваха там, където се чувстват най-добре - в своя дом. Изложба с неговите снимки се откри днес в залата на Националния пресклуб на агенцията, на която авторът посвети десетки години от живота си. Семейството му – съпругата и двамата му синове, близки, познати и колеги си спомниха за талантливото и дискретно перо и за вълнуващите и запомнящи се снимки на Бате Емо.

За първи път фотоизложбата бе подредена през 2020 година с идеята да бъде пътуваща, но заради пандемичните мерки срещу коронавируса тя не можа да се осъществи. Фотографиите украсиха и фоайето на Общината през месец май тази година.

Фотосите са под мотото „С усмивка и фотоапарат. Пиринският край през погледа на Емил Михайлов“. Показана е само малка частица от огромния архив снимки, съхранен от близките на известния журналист, които са около 180 000. На тях можете да видите и обикновения човек, и прочутия световен шампион, и радостта, и мъката в очите и на велики личности, известни по целия свят, и на хора, които никога не са напускали родния си край. Защото журналистът бе навсякъде и правеше всичко от сърце и душа. За него нямаше значение кой кой е, а намираше подход и отдаваше внимание на всеки.

Емил Михайлов бе пример за професионализъм сред журналистическите среди. Фотоапаратът бе неизменно негово „снаряжние” като кореспондент на БТА. С обектива  улавяше неповторими мигове и важни събития и красиви природни пейзажи от планините Рила и Пирин. Той имаше сетива за проблемите, за които пишеше, за красотите, които снимаше.

На една от снимките му в изложбата са заснети в полет ято щъркели, които се реят високо в мекото като памук и синьо като морето небе. Там, толкова високо, където е някъде и Бате Емо, който не спира да пише своите чувствени репортажи и да снима своите неповторими фотографии.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини