Съдят моторист, катастрофирал пиян и дрогиран и ранил момиче

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Районна прокуратура-Петрич внесе в съда обвинителен акт срещу И.Г. за извършени от него престъпления - причиняване на средна телесна повреда при шофиране на нерегистрирано по надлежния ред МПС, без съответната правоспособност и след употреба на наркотични вещества и алкохол. 33-г. обвиняем е неправоспособен водач на моторно превозно средство.

През 2021 г. той купил мотоциклет „Хонда“. За превозното средство нямало документи, поради което не го регистрирал.

На 01.07.2021 г. в с. Скрът той употребил кокаин и алкохол. Въпреки това се съгласил да превози Д.С. до дома й в с. Коларово, за да вземе оттам зарядното устройство за телефона си. Около 23,00 ч. двамата тръгнали за селото.

Връщайки се след полунощ по пътя Яворница-Ключ, мъжът управлявал мотоциклета с превишена скорост от 84.78 км/часа при намалена видимост. Водачът загубил контрол над управляваното от него МПС, вследствие на което то се обърнало. При инцидента пострада возещата се с обвиняемия Д.С., като й била причинена средна телесна повреда – спучен нос. Свидетели на ПТП-то подали сигнал на телефон за спешни случаи 112. Водачът и пострадалата били транспортирани до болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

При химическото изследване на кръвта, взета от обвиняемия, е било установено наличие на алкохол в концентрация 2.45 g/l и присъствие на кокаин и неговите метаболити (бензоилекгонин, метилекгонин и етилекгонин).

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини