Измиха двата тунела по първокласен път Е-79 край Железница и Симитли

Снимки: АПИ
Снимки: АПИ

Областно пътно управление-Благоевград и пътноподдържащото дружество почистиха тунелите „Железница“ и „Кресна“, които са на първокласен път Е-79.

Работници измиха стените на двете съоръжения, почистиха графитите по тях. Акцията, която завърши през изминалата нощ, не подмина и настилката, и светлоотразителните знаци в двата тунела. Предстои почистване и на тунел „Илинден“, който е на българо-гръцката граница. Дейностите на него е предвидено да се извършат през следващия месец, когато трафикът се очаква да бъде по-малък.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки правилата за движение.

Преди 4 дни бе възстановено на 100% осветлението в тунел "Железница", който се намира между Благоевград и Симитли. Там лампите угаснаха на 29-юли, а това направи пътуването през него много рисковано.

Причината за мрака в тунела по най-натоварената пътна артерия в страната бе разбит и ограбен трафопост. АПИ реагира своевременно и предприе действия за възстановяването на осветлението. Това струва на агенцията около 50 000 лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини