Атанас Камбитов: Да живее Благоевград!

Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград
Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград

Уважаеми съграждани,

Честит 5 октомври!

На този ден преди 104 години изгрява лъчът на Свободата над Горна Джумая и цяла Пиринска Македония. Хиляди знайни и незнайни войни са дали най-милото- живота си за свободата и за българщината. Празнувайки днес, не трябва да забравяме саможертвата на тези смели и достойни мъже, дали живота си, за да бъдем част от свободна България.

Датата 5 октомври 1912 година има огромно значение за Пиринския край, защото ознаменува възкресението на Горна Джумая. Този ден е свещен и винаги ще поражда в нас благоговение, преклонение и вдъхновение. На героите, отдали живота си за освобождението на Горна Джумая и Пиринския край, дължим националното си достойнство днес.

Длъжни сме да помним и почитаме историята си, да бъдем отговорни пред предците си и да завещаем на идните поколения споменът от годините, пропити с надеждите и усилията, прекарани в търсене на мечтаната свобода. 5-и октомври ще продължи да носи надежда и да бъде пример за поколенията, пример за това, че само когато сме заедно и обединени, сме силни. Този завет на онези смели българи, дали живота си за Свободата, трябва да е основата на нашата национална осъзнатост и бъдеще.

Три неща, които са неразривно свързани: Горна Джумая, Пиринска Македония и Майка България. Мислете всеки ден поне по 1 минута за България. Да живее България! Да живее Благоевград!

Д-Р АТАНАС КАМБИТОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини