Български реклами скараха властите и бизнеса в Одрин

Снимка: travelnews.bg
Снимка: travelnews.bg

Кметът на Одрин Реджеп Гюркан поиска да се създаде комисия към общинския съвет, за да обсъдят непрекъснато увеличаващия се брой на рекламните табели, изписани на български език в града, съобщи БНР. 

Подробности от Нахит Догу: "Реджеп Гюркан подчерта, че не е против това да има табели на български, но текстът в рекламните пана трябвало да бъде придружен и с надписи на турски и това трябва да се регламентира в комисия създадена към местния парламент.

Според него в момента в различни точки на града има рекламни афиши само на български.

Собственици на магазини в Одрин не са съгласни с кмета. Пред турски медии те казват, че табелите на български са много полезни за гостите на града. Според тях в Одрин има доста наболели проблеми за решаване и табелите на български са най-малкият проблем.

Заради обезценяването на турската лира Одрин, който се намира само на около 15 километра от българската граница, е предпочитана дестинация за туризъм и покупки от хиляди български граждани".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини