Приемна за сигнали на граждани открива звено „Инспекторат”

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Служители на звено „Инспекторат“ към община Благоевград вече ще бъдат с ново работно място за по-голямо удобство на гражданите. От началото на септември те ще са в офис на ул. „Арсени Костенцев“ № 6, където ще има обособена приемна за жители и гости на града, като в нея ще могат да бъдат подавани сигнали за проблеми и нередности. Отделно от това ще има стая за обработване на жалби, както и място за оперативна дейност.

Целта е да бъде осигурен директен достъп и възможност за пряк контакт на гражданите със служителите от инспектората.

Работното време на звеното е от 08.00 ч. до 24.00 ч., то важи и за уикендите и празничните дни.

Целта е да се постигне по-висока степен на превенция на нарушенията и по-голяма сигурност на жителите.

Инспекторите се отличават със специално униформено облекло, на което е поставен гербът на община Благоевград, разполагат и със значки, с които се легитимират.

Звено „Инспекторат“ има контролни функции, а в правомощията на служителите към него е да съставят предупредителни протоколи, фишове и актове, в случай на констатирани нарушения. Най-честите санкции са свързани с увреждане на общинско имущество, изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани за целта места, силни нива на шум, незаконно строителство, неправилно паркирали МПС и др.

Инспекторите ежедневно реагират на сигнали, получени на дежурните телефонни линии или подадени в Деловодството на Община Благоевград. Всеки, който забележи нередности може да сигнализира и на тел. 073/88 44 34, 073/88 44 06 или тел. 112, както и на e-mail: inspektorat@blagoevgrad.bg.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини