Благоевград ще тъпче на едно място, ако се съмнява и отрича всяко добро дело

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Георги Спасов е човекът, който направи дарение от 100 000 лева за ремонта на баскетболната зала в Спортен комплекс „Пирин” в Благоевград. За да може децата на града да тренират при по-добри условия и да се развиват като спортисти. Кауза, която е достойна за уважение от всеки. Дори от тези, които се смятат за най-важния и най-достоверния коректив на местната власт и на случващото се в областния център. Може би, защото след година и нещо са кметските избори. И те наистина го направиха в една от социалните мрежи, като написаха: „Този акт е достоен за уважение”. Разбира се, след това стои едно голямо „НО”, което може да опорочи дори такава благородна цел като дарение за нашите деца, за децата на Благоевград. Те твърдят, че са за този град, но парадоксално или не, са срещу почти всички опити на Общината да направи нещо за по-доброто бъдеще на благоевградчани.

Дойде и тази атака срещу дарителя Георги Спасов. Което идва малко в повече. Според тях направил дарението при условие - в залата да се тренира с приоритет баскетбол. То какво ли друго да се тренира с приоритет в една баскетболна зала?! Цитират и Наредбата за реда за получаване и управление на дарения от община Благоевград, съмняват се спазена ли е процедурата за това дарение и отсичат, че дарението и ремонтът създават напрежение между клубове, родители и институции, усещане за неправомерност и несправедливост.  

Самият Георги Спасов реагира на тази атака и я посочи като настолен пример защо в Благоевград не може да се случи нищо хубаво. В своя профил във фейсбук той благодари на всички родители на деца в клуба, които отделили от времето и средствата си за ремонта на залата.

„Това ме амбицира още повече! Добротата е заразна”, завършва своя пост дарителят, който ще даде нов живот на баскетболната зала в Спортен комплекс „Пирин”.    

Не е лошо да има групи от будни граждани, които да следят дейността на кмета и неговия екип. И да са негов коректив. Напротив. Но не бива да се минава тънката червена линия. Защото никой не е последна инстанция и не изразява мнението на всички благоевградчани. От години се говори колко важно е да се подпомага детският спорт. Но сега и това се подлага на съмнения и отричане. Поставя се сянка върху едно дарение, което е изцяло в полза на децата на Благоевград. Ако така я караме, то градът ще остане да тъпче на едно място. А нали всички сме „За” нашия град... Нали????

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини