Областният управител на Пиринско сам сдаде поста

Валери Сарандев, снимка: Областна администрация
Валери Сарандев, снимка: Областна администрация

Досегашният областен управител на Пиринско - Валери Сарандев, реши да улесни служебното правителство и сам подаде заявление за напускане на поста. Вчера той е изпратил писмо до Министерски съвет с молба да бъде освободен от длъжността. 

„Смятам, че моят мандат като политически представител на БСП в управлението на област Благоевград изтече в момента на издаването на указа на президента Румен Радев за назначаване на служебно правителство. Аз не съм оторизиран от ръководството на партията си да я представлявам в едно ново управление със служебно правителство", това е официалният аргумент за решение на губернатора.

Пред Илинден Прес Валери Сарандев коментира, че решението му за предсрочното освобождаване е категорично. Според него моралното и почтено поведение го задължило да поиска сам да напусне поста. 

Възможно е до края на седмицата новият премиер Гълъб Донев да назначи нов областен управител на Пиринско. Не е невъзможно овакантеният пост да бъде зает отново от дългогодишния митнически шеф Николай Шушков, който бе губернатор и при предишното служебно правителство.

Много е вероятно рокадите да застигнат и други държавни институции, които са пряко ангажирани с организирането и провеждането на предсрочните парламентарни избори. Говори се, че областната полицейска дирекция в Благоевград ще има ново ръководство.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини