Снабдяването на населението с дърва за огрев на места изостава, ЮЗДП взима мерки

Снимка: ЮЗДП, архив
Снимка: ЮЗДП, архив

Работно съвещание с директорите на Държавните горски и ловни стопанства относно снабдяването на населението с дърва за огрев за отоплителен сезон 2022-2023 година беше проведено в ЮЗДП.

В рамките на две седмици са извършени проверки, относно готовността на Държавните горски и ловни стопанства за снабдяване на местното население с дърва за огрев за предстоящия зимен сезон. На някои места са установени пропуски и са дадени конкретни указания за наваксване на сроковете и коригиране на изоставането.

По този повод ръководството на ЮЗДП направи среща с директорите на стопанствата, за да получи отчет за дейността им и за проблемите, свързани със снабдяването на домакинствата с дърва за огрев. 

Директорите на стопанствата се оплакаха от липса на работна ръка за добив и трудностите при доставяне на дървата до крайния клиент. По-голямата част от добитите дърва за огрев се транспортират с нает превоз от стопанствата или от желаещите лица да си закупят дърва.

На срещата беше даден отчет за спазване на указанията на ЮЗДП за осигуряване на достатъчно количество дърва за огрев за физически лица от временни складове, осигуряване на подходящи обекти, които се намират на достъпни места за всички населени места от съответната община за самостоятелен добив от физически лица, както и за осигуряване на необходимите количества дърва в откритите централни складове;

По време на срещата от ръководството на Предприятието беше дадено указание да бъде осигурена максимална възможност за всеки жител на съответната община, който има желание да си закупи дърва, да има алтернатива за снабдяване – чрез закупуване от централен, временен склад или самостоятелен добив в дърводобивен обект.

 От утре (22.07.2022г.) до края на месец август, заради високите температури, ТП „ДГС Благоевград“ променя  работното време на склада за дърва – от 7 до 16 часа!

 

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини