Инфлацията спира асфалтирането на пътя до храма на Преподобна Стойна в Златолист

Инфлацията спира асфалтирането на пътя до храма на Преподобна Стойна в Златолист

Високите цени на строителните материала ще замразят ремонта на пътя до храма „Свети Георги” в санданското село Златолист, в който е живяла Преподобна Стойна. Шосето трябва да се асфалтира, да се постави хоризонтална и вертикална маркировка, да се монтират знаци и предпазна мантинела. Всичко това обаче няма как да се случи, ако не се актуализират цените по договора и не се осигурят още финансови средства. През есента на 2020 година правителството отпусна 4 045 000 лева за реконструкцията на общинския път, който е с дължина 6860 метра.

„Пратихме писмо до Община Сандански преди 2-3 месеца с искане на актуализация на договора. Всичко е поскъпнало между 30% и 50%. С всичко друго по проекта до момента се справихме и сме го изпълнили. Но заради ценовия скок разходите са ни много повече. Надявам се, че ще се намерят необходимите средства, за да се завърши обектът”, заяви Васил Костов, който е собственик на фирмата, извършваща ремонтните дейности.

Към момента е поставен само един пласт асфалт на 500-метровата улица в село Катунци, която води към храма на Преподобна Стойна. Отсечката от населеното място до църквата не е асфалтирана. На ход са Община Сандански и държавата, за да може да се финансира ремонтът на пътния участък.

Църквата в Златолист е притегателно място не само за местните хора, но и за много туристи. От десетилетия пътят Катунци-Златолист бе в тежко състояние и пътуващите по него бяха изправени пред редица неудобства.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини