Вандали нямат спирка – прекършиха млади фиданки и счупиха пейки в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Благоевград отново пострада от действията на вандали. Умишлено прекършени са 13 млади дръвчета, обърнати са паркови кошчета и са счупени пейки

Нови вандалски актове са установени вчера сутринта. Те са извършени на различни места в града.

6 фиданки са унищожени край улица „Борис Ангелушев“ в областния център на Пиринско. Те са от вида „Червенолистен шестил“ и са засадени през есента на 2021 г.

През изминалата нощ са съсипани още три фиданки от вида „Пауловния“ по продължението на алеята за парк „Бачиново“, където са обърнати кошчета и е разпилян отпадък. 4 брези са пречупени в квартал „Еленово“.

Вандали са обърнали и счупили и пейки за отдих в централната градска част на Благоевград.

Кметът на Благоевград и неговият екип полагат усилия за развитието на града. Затова на мястото на унищожените дръвчета ще бъдат засадени нови, предстои и пейките да бъдат ремонтирани.

В момента се извършва обход за набелязване на нови невралгични точки, на които да бъдат поставени допълнителни видеокамери. То не може да обхване на 100% целия град, затова се призовават жителите и гостите на Благоевград да бъдат наблюдателни! При забелязани нередности сигнали  могат да се подават на дежурните денонощни телефонни линии 073/88 44 34; 073/88 44 06 или на тел 112. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини