Курбан, търг и музика на храмовия празник в Добротино

Снимка: Община Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

Празникът на свети Илия ще бъде отбелязан по традиция в гоцеделчевското село Добротино. В храм "Свети Илия" утре ще бъде отслужена празнична света литургия. След 12:00 часа ще се освети и раздаде курбан за здраве на миряните. Ще се проведе и традиционния търг, а по-късно ще започне празничната музикална програма.

Църквата се намира в многократно опожаряван в миналото средновековен манастир. Последно светата обител е възстановена през 2005 г. във вид на манастирски храм и две стопански постройки.

Кръст, висок 9 метра, се издигна миналата година в двора на манастира. Мъж, родом от селото, сънувал, че там трябва да се постави християнски символ. Кръстът свети в тъмната част на денонощието и се вижда отдалеч.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини