Хиляди се веселиха от сърце и душа на събора край село Ваклиново

Хиляди се веселиха от сърце и душа на събора край село Ваклиново

Страхотен и емоционален музикален празник зарадва хиляди местни хора и гости на община Сатовча през изминалия уикенд. Специално за традиционния събор край село Ваклиново се прибраха и доста гурбетчии от района, за да се видят и повеселят заедно със своите родственици и близки. Атрактивното и чакано с нетърпение събитие в събота и неделя бе под патронажа на кмета на община Сатовча - д-р Арбен Мименов.

На сцената се изявиха стотици самодейци от населените места в общината, както и певците Емрах, Тиана, Борис Дали, Мария и Магдалена Филатови, Радостина Николова и Стоян Петков. Вечерта в събота завърши с цветна заря за удоволствие на деца и възрастни.

Феерията от песни, музика, танци и народни носии завладя поляните рано сутринта и в неделния ден. След обяд пък се проведоха народни борби, като за най-добрите имаше осигурени награди.     

Ваклиновският събор е посветен на тютюнопроизводителите от региона. Той се утвърди като един от най-посещаваните, който дава поле за изява на млади таланти и на утвърдени и признати самодейни и професионални изпълнители и състави на българската фолклорна песен. Особен интерес предизвикват и спортните състезания през неделния ден – народната борба за мъже и жени. „Чрез магията и красотата на българската песен и танци целим да покажем значимостта на българското фолклорно наследство и да възстановим старата българска традиция – хората да се събират и веселят заедно”, твърди кметът Мименов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини