Вандали вилнеят в Благоевград - потрошиха стълб на Бачиново, замърсиха фонтана в Градския парк

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Във вчерашния съботен ден Благоевград стана обект на две вандалски прояви. В следобедните часове на почивния ден обновеният само преди дни шадраван в Градската градина бе нарушен и замърсен. Вандалският акт най-вероятно е извършен от гости на сватба в хотел „Ален Мак“. В момента се преглеждат камерите в района и в най-кратки срокове извършителите ще бъдат установени. Днес служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ осъществиха спешен ремонт на съоръжението и дейността на фонтана вече е възстановена.

В късните часове вечерта в парк „Бачиново“ група младежи събориха стълб от уличната осветителна мрежа, в слд това счупиха осветителното тяло. Непосредствено след двете вандалски прояви и на двете засегнати места са пристигнали екипи от Звено „Инспекторат“ към Община Благоевград. В парк „Бачиново“ служителите са установили извършителите и е подаден сигнал в ОД МВР. На заловените на място вандали им е съставен акт като нанесените щети, които ще бъдат възстановени от виновните лица.

Инспекторите, работещи към Общинското звено, обаче са с ограничени правомощия по отношение на последващи действия след установяване на извършителите на подобни прояви.

Община Благоевград призовава ръководителите на ОД МВР да действат по-твърдо и да прилагат по-адекватни мерки спрямо вандалските актове, които зачестяват в града ни.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини